top of page

Atatürk'e benzemeyen heykelin yerine yenisi konuldu

22 Eki 2006

Belediye Başkanı Yusuf Başer, yeni yaptırılan Atatürk Heykelinin Yozgat’a yakışır olduğunu belriterek, “Daha önce Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk heykeliinin, maalesef Atatürk’ümüze benzemediği yönünde

Aşağıdaki metin Hürriyet gazetesinden alınmıştır.

KAYNAK: https://www.hurriyet.com.tr/gundem/ataturke-benzemeyen-heykelin-yerine-yenisi-konuldu-5302529


Yozgat Cumhuriyet Meydanında bulunan ve Atatürk’e benzemediği gerekçesiyle belediye tarafından kaldırılan Atatürk Anıtı’nın yerine yaptırılan yenisi vinç yardımıyla kaidesine konuldu.
Üç metre yüksekliğinde ve bin 500 kilogram ağırlığındaki heykelin kaidesine konulmasını Belediye Başkanı Yusuf Başer ve çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi. Kamyonla getirilen yeni Atatürk Heykelinin vinç yardımıyla kaidesine yerleştirilme işlemini, heykeltıraş Aslan Başpınar, herhangi bir yanlışlık yapılmaması için kendisi yaptı. Gerekli ölçümler yapıldıktan yeni Atatürk Heykeli Cumhuriyet Meydanı’ndaki kaidesinde yerini aldı.Belediye Başkanı Yusuf Başer, yeni yaptırılan Atatürk Heykelinin Yozgat’a yakışır olduğunu belriterek, “Daha önce Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk heykeliinin, maalesef Atatürk’ümüze benzemediği yönünde hem yerel basında hem de ulusal basında ciddi anlamda tepkiler vardı. Vatandaşlar da bu konuda şikayetlerde bulundu. Biz de bu önerileri dikkate aldık ve Belediye Meclisimizde, Yozgat’a yakışır bir Atatürk Anıtı yapılması için karar aldık” dedi. Başkan Başer, değiştirilen Atatürk heykelini yapan heykeltıraşın Yozgatlı olduğunu, onun da yaptığı heykelin aceleye geldiği için Atatürk'e benzemediğini söylediğini belirtti.
3'ÜNCÜ KEZ DEĞİŞTİ
Bugün kaidesine konulan, Atatürk Heykeliyle birlikte Yozgat Cumhuriyet Meydanı, 3 değişik Atatürk Heykeli görmüş oldu. Bundan önceki iki heykelden birisi Atatürk'ün askeri kıyafetli olması, diğeri ise benzemediği gerekçesiyle kaldırıldı.

Arşivlendi: http://archive.today/aaqZr


bottom of page